Oude Kiekerekie’s gespot? Ut Kabinet waarborgt ze graag.
22 augustus 2019

Door: Redactie Oosterhout Datum: 12 november 2018 06:44 Laatste update: 17-11-2018 06:52

“Karin met de eerste Bast op haar schouder”

Op zondagmorgen 11 november om 11.11 uur werd door Onzettend Hoogheid Prins Mienus XIV officieel Ut Kabinet der Zotheid geopend.

Geschiedenis van Kaaiendonk

Er is een Kaaiendonks Carnavalsmuseum waar heel veel spulletjes van carnaval tentoon worden gesteld. Maar in een schuur op de Rulstraat ligt misschien wel de grootste verzameling carnavalsspullen in Ut Kabinet der Zotheid. Het is de privéverzameling van Karin Mertens in de oude garage, een unieke verzameling van Carnavaleske historische Zotheden in kabinetten verzameld en geschonken door het mooie Kaaiendonk.

Unieke items

In 2016 is Karin al begonnen met het uitstallen van haar verzameling. De afgelopen periode is er met man en macht verbouwd en zondagmorgen werd het geheel vernieuwde museum officieel geopend door Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV. En wat een collectie heeft ze in de loop der tijd mee naar het Kabinet genomen! Van het hoofddeksel van Prins Mienus I en de Narrenkap van René van Bijnen, tot een uitgebreide selectie insignes, speldjes en pinnekes van zo goed als alle Kaaiendonkse carnavalsverenigingen. Maar ook boeken, cd’s, videobanden, foto’s, krantenknipsels en eigenlijk alles wat een link met Kaaiendonk heeft.

Hofleverancier van Kaaiendonk

Om het belang van een dergelijk initiatief te ondersteunen, werd Ut Kabinet der Zotheid uitgeroepen tot Hofleverancier van Kaaiendonk. En alsof dat nog niet genoeg was, werd aan Karin ook de allereerste Bast, het symbool tegen zuurpruimerij, uitgereikt door voormalig Prins Hans van Vugt van Stichting Bombast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!