Wie al eens een bezoek gebracht heeft aan het ‘Ut Kabinet der Zotheid’ zal het met mij eens zijn dat hier een fantastisch carnavalsmuseum is ontstaan op initiatief van Karin Mertens.

De geschiedenis vanaf de oprichting in 1956 van carnaval in Oosterhout ofwel “Easterwood del Carnavallo’ en later het hedendaagse ‘Kaaiendonk’ met alle voorheen Hoogheden en voorheen Ontzettend Hoogheden met hun kleine- en grote gevolgen zijn hier tentoongesteld. Ook de carnavalsverenigingen uit het verleden en het heden komen hier tot hun recht.

Om de geschiedenis meer tastbaar te maken is het idee ontstaan om uit dit verleden herinneringen op te halen. In het kader van ‘Ut Kabinet vertelt’ gaan twee oudgedienden Peter Brons, voorheen Adjudant cq Heer Adjudant en Gerard Oomen, de 4e Nar van Easterwood del Carnavallo en de 1e Nar van Kaaiendonk en later Ko D. den Baaier terug in de historie. Ook zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus VIII Jan Goosens doet zijn verhaal.

Er is maar plaats voor 30 deelnemers, dus wees er snel bij. Om van een plaats verzekerd te zijn zullen de eerste 30 inschrijvers deel kunnen nemen aan deze historische middag. Inschrijven is mogelijk door aan te melden via onderstaand formulier:

    Waar: Ut Kabinet der Zotheid, Basiliekplein 4, 4901 EH Oosterhout

    Wanneer: zaterdag 11 februari 2023 van 14.11 tot 16.11 uur!

    Let op: Alleen inschrijvingen die na 19 januari - 20:00 uur binnen komen worden verwerkt. Het kan zijn dat u na de 30e inschrijving dit formulier invult, u ontvangt hierover bericht en we zullen u dan helaas teleur moeten stellen.